Genel Yemek Tarifleri

Somonlu Ve Baharatlı Spagetti

Malzemeler;

  • 400 Gram Spagetti
  • 400 Gram Kuşbaşı Taze Somon
  • 400 Mililitre Krema
  • 2 Tatlı Kaşığı Hardal
  • 1 Adet Limon
  • Karabiber ve Tuz
  • 1/2 Tatlı Kaşığı Baharat  (Kekik,Tarhun)
  • 50 Gram Tereyağı
  • Taze Soğan
  • Zeytinyağı

Yapılışı;

Kuşbaşı Dilimlenmiş Somon filetosunu, tuz ve karabiber serperek iyice karıştırın.Onları biraz zeytinyağı ile tavada iki ya da üç dakika yumuşayıncaya kadar, tahta bir kaşıkla hafifçe karıştırarak pişirin.1 çay kaşığı tuz ile büyük bir tencerede makarna suyunu kaynatın.Paketin üzerindeki kullanma talimatına göre makarnalarınızı haşlayın.Bu süre zarfında, bir kaseye sosumuzu hazırlamak için ekşi kremayı öncelikle bir kaba koyun. Hardal ve limon suyunu ekleyip baharatlarımızı tuz ve karabiberi serpin.Tavada kızarmış balık parçalarının üzerine hazırladığınız sosu dökün, bir yaklaşık 2-3 dakika soteleyin.Makarnamızın suyunu boşaltıp süzün.Tereyağı ile soslu balığı ekleyip güzelce karıştırın.Doğranmış yeşil soğan serpip spagetti hemen servis edin.

Afiyet olsun.

Yazar Hakkında

Mustafa SEVİNÇ