Genel Yemek Tarifleri

Saç Kavurma Tarifi

Malzemeleri:

* 1 Kilogram Kuşbaşı Et
* 2 Adet Kuru Soğan Veya 10 Adet Arpacık Soğan
* 2 Adet Domates
* 5 Adet Sivri Biber
* 1 Tatlı Kaşığı Kekik
* 1 Tatlı Kaşığı Tereyağı
* Çok Az Miktarda Kuyruk Yağı
* Bir Tutam Karabiber

Saç Kavurma Yapılışı:

Hazırladığımız sebzelerimizi küçük küçük doğrayalım.Kuşbaşı etimizi büyükse biraz daha küçültelim.Arzu Edilirse düdüklü tencerede de haşlanabilir.İsterseniz direk saç veya teflon tavaya atalım. Etlerimiz çiğ ise kendi suyunu çekene kadar kuyruk yağı ile kavuralım.Soğanları atalım ve biraz kavuralım daha sonra domates ve biberleri ekleyelim.Güzelce kavuralım ve en son kekik, karabiber ve tuzunu ekleyelim.İsterseniz bir tatlı kaşığı tereyağ ekleyelim. Sebzelerimiz ve etlerimiz güzelce kavrulana kadar pişirelim.

Yazar Hakkında

Mustafa SEVİNÇ