Genel Güvenlik Haberler İnternet Mobil Sosyal Medya Teknoloji Virüs Yazılım

Facebook Size Yeni Bir Bilgisayar Almanız Gerektiğini Söyleyecek

facebook-size-yeni-bir-bilgisayar-almaniz-gerektigini-soyleyecek-705x290Eğer birisi gizlice sizin Facebook mesajlarınıza ulaşmaya çalışırsa veya Facebook hesabınıza izinsizce girip bir zarar verme girişiminde bulunursa bundan haberiniz olmasını istersiniz değil mi?

Artık Facebook, sizin hesabınıza bir saldırı girişimi yapıldığında veya bir tehtid sezdiğinde size bildirimle bu durumu haber verecek, hatta eğer gerek görürse size yeni bir bilgisayar almanızı bile söyleyecek.

Bu yeni, hacker uyarı sistemi kulağa geldiği kadar uçuk kaçık bir fikir değil, hali hazırda Steam Google gibi büyük şirketler bu gibi uyarı ve koruma sistemlerini aktif olarak kullanıyorlar. 

facebooke

Facebook tarafından yapılan açıklama ise şöyle : "Bizim bu yeni sistemi getirmekteki amacımız, kullanıcıları işler daha kötü bir hal almadan önce uyarmak ve onları bu durumdan kurtarmak." , Ayrıca kendileri kişisel olarak başlayan saldırıların daha sonra kitlesel bir hal aldığını ve bu sebeple yılanın başını küçükken ezerek önüne geçmeyi hedeflediklerini bildirdiler.
 

Yazar Hakkında

Kenan ULUDAĞ