Bilgisayar Genel Güvenlik Haberler İnternet İşletim Sistemleri Mobil Teknoloji Virüs Yazılım

Hack Olayında Son Nokta: Android ve iOS Cihazlar Radyo Sinyalleri ile Hackleniyor!

hack-olayinda-son-nokta-android-ve-ios-cihazlar-radyo-sinyalleri-ile-hackleniyor-705x290

Fransız güvenlik birimi ANSSI, mobil cihazları radyo dalgaları ile hacklemeyi başardı.

Hackerların zararlı yazılımlar sayesinde mobil ve masaüstü cihazlara bir şekilde eriştiğini artık herkes çok iyi biliyor. (bunu bilmek için hacker olmaya gerek yok artık) Fakat ‘radyo dalgaları kullanılarak’ hack olayı, artık bu olayın ciddi bir boyut atladığının kanıtı.

Fransız ANSSI güvenlik birimi, elektromanyetik sinyaller sayesinde Android ve iOS cihazlarda bulunan mikrofonları hedef alarak erişim sağlayabildiklerini ortaya çıkardı. Yani Siri ya da Google Now’u kullandığınız sırada hackerlar, cihazınıza radyo dalgaları sayesinde erişim sağlayabilirler. Bu sayede haberiniz olmadan bir linke, mesaja ya da uygulamaya yönlendirilebilirsiniz.

20140914_iOS9-illos_0056

ANSSI araştırmacıları, küçük bir sırt çantasına sığacak ekipmanla, yalnızca 3 metre uzaklıktan dahi hack işlemini gerçekleştirebildiklerini belirttiler.

‘Buna da ne yapabiliriz şimdi’ diyebilirsiniz, pek de haksız sayılmazsınız. Fakat yine de bu açığın olduğu kabul ediliyor ve özellikle iOS kullanıcılarına, Siri’yi kilit ekranındayken kapatmaları öneriliyor. (eminim ki çoğunuz sallamayacaksınız ama siz yine de tavsiyelere kulak verin)

Yazar Hakkında

Mustafa SEVİNÇ