Bilgisayar Genel İşletim Sistemleri Mobil Oyun Teknoloji

Google Play, Artık Reklamları Haber Verecek!

Google Play Store politikasını değiştiriyor. Diğer marketlere göre uygulama sayısı ile ilgili ciddi sorunları olan Play Store bu hamle ile durumu kurtarabilecek mi? Yeni Google Play Store politikasına göre uygulama…

 Google Play Store politikasını değiştiriyor. Diğer marketlere göre uygulama sayısı ile ilgili ciddi sorunları olan Play Store bu hamle ile durumu kurtarabilecek mi? Yeni Google Play Store politikasına göre uygulama geliştiricilerinin uygulamalarında reklam olup olmadığı yazacak. Bu zaten Google’ın Aileler İçin kategorisinde olan birşey. Bu politika Play Store’da bulunan bütün uygulamaları etkileyecek. Play Store güncellemesi ile gelen değişiklik Ocak 2016’da gerçekleşecek. Geliştiricilerin bu bilgiyi listelemesi için 11 Ocak’a kadar vakti var.

Ayrıca bu politika değişikliği şu anda reklam seçeneklerini düşünen geliştiriciler içinde bir kararsızlık nedeni olabilir. Uygulama içi reklamlar, ana sayfa reklamlar, bannerlar farketmeksizin uygulama içerisinde ki herhangi bir reklam yeni politikaya takılacak. Ayrıca Google, Yazılım Geliştirme kiti ile gelişitiridiğiniz uygulamada reklam olup olmayacağını öğrenecek. İçerisinde reklam içeren uygulamalar Google Play Store’da reklam içeren uygulama şeklinde etiketlenecek ve indirmek istediğiniz sırada uygulamanın Google Play Store sayfasında “Bu uygulama reklam içermektedir” ibaresi yer alacak.

Yazar Hakkında

Kenan ULUDAĞ